torsdag 31 juli 2008

Checkens land

Jag är less på att behöva använda checkar för att betala räkningar. Vissa företag erbjuder visserligen autogirering typ, men långt långt ifrån alla. Vad är det för fel på post- och bankgiro? Varför har ingen amerikan "uppfunnit" det?

Eller, ni läsare som bott här längre än jag, har jag missat nåt väsentligt?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Ibörjan tyckte jag som du. Jag älskar att organisera och ha överblick och koll...
MEN som optimist har jag gillat läget och har vi autogirering på allt vi kan och skrattar åt vårt checkblock :-)
Tror Amerikanerna retar sig på att banker ska få ta avgifter på inbetalningar och skriver en check direkt till den som de ska betala till...

Anonym sa...

hej, jag har satt upp autogirering/ betalning mha internet for alla utbetalningar. Checkar anvander jag bara till utgifter for barnens skolor (typ PTA) och till staderskan. Ha det gott och forsok att njuta nar du bor har (du vet ju att det ar temporart). Cecilia (sydstatsbo sedan 6ar)

Lotta K sa...

En av mina kollegor (och många andra på vårt jobb) får fortfarande sin lön på check. Det innebär att hon kör två kvarter två gånger i veckan och hämtar den personligen. De skickar inte hem checkerna. I hennes fall handlar det om att hon inte litar på banker. Men det är inte bara hon. Jag tror amerikaner i allmänhet helst skulle vilja ha sina pengar i madrassen och betala allt kontant.

Själv betalar jag vissa räkningar via internet och en del med check, om internetsystemet är korkat. Och lönen får jag överförd, thank you very much.

Anonym sa...

Jag betalar mina räkningar antingen via bankens bill-pay service, eller via MyCheck (https://mycheckfree.com/) som är en gratis internet-tjänst med "digitala" checkar. Det funkar toppenbra, och man slipper hålla på och skicka checkar hit och dit.

m family goes västerut sa...

Anna, tack, det ska jag kolla upp!