lördag 5 juli 2008

Barnvakt sökes

Det var en jättetrevlig fest hos grannen igår. Vi var runt 25 personer och det fanns mat för dubbelt så många. Självklart kom alla med bidrag till matbuffén - alla utom vi. Men värdinnan underströk att hon medvetet inte sagt något om detta eftersom vi bjudit in till grillfesten och stått för all mat då. Jaja, vi fick tacka och ta emot, men det kändes lite tokigt...

Det är inte jättekul att gå bort på fest med våra huliganer. De kräver så mycket hjälp och uppmärksamhet att det inte blir mycket tid över att umgås med andra. Och det är ju liksomm vitsen med att gå på fest. Det var bara en annan barnfamilj och de har barn i samma ålder så vi var tillsammans en del nere i "basement" där det fanns både lego, schack och biljard. Värdinnan var fantastisk med våra killar och tog sig tid att vara med dem trots att hon hade andra gäster uppe.

Det är så många familjer här som har hund, och jag måste erkänna att ingen av oss är särskilt hundkära. Allra minst A och V som först tycker att det är lite spännande, men endast ett par sekunder senare är vettskrämda och springer omkring och skriker. Varpå hundarna tror att de har fått världens roligaste lekkamrat och så är det kört! Killarna hamnar i varsin famn och vi är måttligt roade av hela situationen.

Kände mig kanske inte i toppform på den sociala fronten och nästa gång får vi fundera på om det går att ordna barnvakt, iallafall till en huligan och absolut om familjen har hundar. Eller när det är en fest med så få barn. Men det visste vi inte, och det var ändå kul att träffa lite folk. Vi kom hem med två trötta killar vid halv nio och redan kvart över nio sov båda och vi kunde njuta av ett par timmars lugn och ro innan vi också däckade. Det är inte varje dag så 4 juli blev riktigt lyckad totalt sett.

PS Vi vet ännu inte om det blev någon resa till akuten, hoppas inte eftersom sjukhuset är evakuerat sedan översvämningen. Det var en rätt lugn fest så jag har svårt att tro det. Visserligen öppnades "hot tub" upp precis när vi gick och senare hörde vi att fyrverkeriet startade så man vet ju aldrig.

Inga kommentarer: