fredag 12 december 2008

Dr Pannkaka, hjälp oss

Storebror har börjat reagera väldigt starkt över starkt ljus. Det började på allvar för ca 4 veckor sedan och sedan dess undviker han TV och datorskärm helt. Han som annars älskar filmer. Han ber mig till och med att ta bort mobilen eller kameran om jag håller de så att han ser skärmarna. Jag börjar tycka att det hela är väldigt olustigt, trodde han bara överdrev lite i början, men nu går tankarna från det ena till det andra. Alltifrån elallergi och hjärntumör till förkylning med virus på ögon-nerven och så tillbaka till de första tankarna om konstnärssjälens drama-ådror. Jag hoppas naturligtvis på det sistnämnda. Hollywood here he comes eller nåt.

Vi har varit hos en optiker och han har inte dålig syn, så nu väntar tid hos ögonspecialist hos Doktor Pannkaka (något feluttalat kanske, men det känns lite roligare att gå dit på det sättet). Jag hoppas så mycket att Doktor P ska kunna sprida ljus över situationen som inte storebror reagerar emot!

5 kommentarer:

Zimmermann family sa...

Hej på er därborta! Låter konstigt med storebrors ögon - hoppas att dr Pannkaka har ett svar till er snart!
Kram från snöigt Prag!

Anonym sa...

Förstår att ni är oroliga. Det är klokt att söka hjälp! Önskar er en trevlig helg i alla fall! Kram Anna

Moodboardwithflowers sa...

Nej fy.. Hoppas att det är något tillfälligt bara. Att han kan vila bort det genom att paus lite från TV och dator bara. Jag ska hålla tummar och tår!

Anonym sa...

Det är en fullkomlig mardröm att tänka sig att något av ens barn skulle bli sjuka. Ett vanligt illamående förvandlas här hemma till en hjärntumör. Det allra vanligaste symtom blir till de allra svåraste sjukdomarna så jag förstår dig mer än väl. Du ska se att det inte är någon fara med den lille. Gå till dr P och få det bekräftat. Ha det bra, tänker på dig

HELENA ERIKSSON sa...

Jag tror nog det ordnar sig! Vår kille fick osynliga sår på hornhinnan efter en vanlig förkylning. Då blev han jätteljuskänslig!
Vi fick en remiss till ögon där dom upptäckte små sår. Efter en veckas smörjande med penicillinsalva så var ögonen ok igen. Men han var fortfarande lite känslig för ljus. Hoppas ni får bra hjälp! Kram Helena