tisdag 28 oktober 2008

Internationellt barnkalas avklarat



Så var barnkalaset avklarat. Ungefär så känns det. Vi tänkte ha ett ganska litet kalas här i USA för några killar i femåringens klass (plus ett par av de svanska killarna i samma ålder). Tanken var att vi skulle börja jobba lite på den sociala biten här. Men hur 17 lyckas man med ett roligt kalas som också passar flera olika nationaliteter? Vi hade bjudit in killar från fem olika nationaliteter, men tysken kunde inte komma det visste vi och kinesen dök aldrig upp. Men 8 killar totalt blev det och det var en rätt lagom stor grupp tycker jag.

Vi körde något som kändes som ett hel-ylle svenskt kalas som började med en femkamp. Pojkarna mot papporna i diverse grenar såsom säck-hoppning, sugpropps-pistols-skytte, bowling m.m. Det var jättelyckat kändes det som. Sedan var det glass-tårta, Pågens bullar, chokladbollar och Singoalla-kex på barnbordet. Papporna bjöds på äppelkaka med svensk vaniljsås. Det var inte meningen att det skulle bli så svenskt faktiskt, det bara bidde så... Innan killarna gick hem fick de naturligtvis varsin godispåse med sig med bland annat Ahlgrens bilar.

Födelsedagsbarnets ena fröken var med eftersom hennes son var inbjuden och det verkade på henne som att det både var roligt och lite nytt, men det är svårt att veta hur konstigt och annorlunda vi beter oss här egentligen. Och i vilken grad det uppskattas alla gånger...

Det känns som att det bara kommer att bli svårare ju äldre killarna blir att ordna lyckade kalas. Det verkar vara en konst i sig och alla verkar vilja "bräcka" varandras kalas. Iallafall fick jag den känslan hemma i Stockholm. Tur att det bara är en gång per år! Hur firar ni andra barnkalas?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det där med att kalasen måste bräcka alla andras kalas känner jag också av. När vi var små var det ju himmelriket att få leka hela-havet-stormar och sen fick man godispåse i fiskdammen.

Nu är det discobowling, ballonghav, inhyrda trollkarlar mm mm. Dottern fyller i december och har önskat sig ett discobowlingkalas, för det hade bästisen. Bästisen hade 25 barn på sitt 6-årskalas.... Jag siktar på max 15 och då tycker jag att det är mycket.

Jenny

anna of sweden sa...

Låter som ett jättelyckat kalas. Håller med om att det är svårt att veta hur exotisk man ska/får vara.

Vi närmar oss två 12-årsdagar och en 14-årsdag. Har redan börjat svettas ...

Anonym sa...

Tack för kommentaren!

Vi firar kalas med tårta, hembakta kakor och bullar o.s.v. mina stora barn tycker kalas med köpekakor är bättre - iallafall när de var yngre. De vill ha biokalas, badkalas, bowlingkalas o.s.v. men deras kompisar tycker att det är kul med vanliga traditionella iallafall hemma hos oss.

I år ska vi kanske ha biokalas för de två stora - det kostar 500:- att hyra hela biosalongen och det är det ju värt - i så fall skippas ju allt fika - vi tänkte bara ha popcorn i plastpåsar som vi poppat själv hemma. Då kan de få bjuda hela klassen och fotbollslagen också. Det blir iallafall inte dyrare än att ha kalas hemma.... (och man slipper städningen)

Det bästa kalaset var nog ett kalas där de fick mata fåren och köra traktor.

Unknown sa...

gissa om du satte guldkant på min tillvaro, bland räkningar och reklam ligger ett kuvert (inte ofta man får post bara så där!) från dig!
så otroligt glad jag blev och behöver jag säga att jag älskar korten!

nu ska jag fortsätta att packa in ett litet paket med destination usa...

kramar