fredag 31 oktober 2008

HAPPY HALLOWEEN

Idag tar vi seden dit vi kommer och firar Halloween. Spännande är rätta ordet. Visar bilder sedan. Kort kan jag berätta att i vår stad är det väldigt uppstyrt. Mellan kl 17-20 får man gå runt hos grannar och köra "Trick or treat". Enligt de svenskar som varit med ett tag här så är det en rolig familjehögtid. Jag har ju varit minst sagt ointresserad av Halloween tidigare, men nu ser jag faktiskt fram emot fredagkvällen. Firar ni som läser Halloween?

2 kommentarer:

Zun sa...

*BUS ELLER GODIS?*

Kram Zun

BQ sa...

Halloween firas inte mycket i den lilla norrländska småstaden, men i kväll fick både jag och katten rysningar längs ryggraden...Sambon på konferens så jag satt och tittade på svenska "Idol" när jag hörde ett slags bultande och sen ett skri...I hallen!! Rusade dit. Katten satt och fräste och jag begrep inte hur någon kunnat komma in i huset. Jo, efter kära kattens sista tur ut på trappan hade jag tydligen glömt låsa dörren därför var han nu enda dörrvakten...
Ett par fasansfulla, men små, varelser stod där. Marsmänniskor?!
En slags skål (eller var det en uppochnervänd hatt?) fick mig att fatta galoppen! Snabbt efter den stora chokladkakan som jag tänkt ta en försiktig bit av, bröt snabbt av det mesta i småbitar och droppade i hatten. Det gjorde susen, varelserna blev nöjda och försvann fortare än kvickt. De såg till och med rätt nöjda ut. Katten var om möjligt ännu mera nöjd över att åter få lägga sig och spinna bredvid mig (Och jag befriades från frestelsen att äta upp chokladkakan!)
Detta var alltså en liten fläkt av Halloween till min värld från ert stora land i väster.