torsdag 23 oktober 2008

Finns det äppelträd i USA?

Inte en enda tomt i vårt område har fruktträd. Alla träd är ornamental pear eller liknande som alltså inte bär frukt. Jag undrar varför. Ni andra som bor här i USA, hur ser det ut runt er, finns det bär och frukt i trädgårdarna?

5 kommentarer:

Victoria sa...

De enda träd som bär någon sorts frukt här i Florida är olika sorters palmer, vi har kokosnötpalmer förstås och så några som bär någon sorts mindre frukter som är lite större än oliver, men jag tror inte de är tjänliga som människoföda. Sen har vi ju de stora apelsin- och grapefruktodlingarna förtås men de är ju inte i folks trädgårdar precis. Några äppelträn tror jag knappt att det finns här.
Kram/Vic

Anonym sa...

Då jag bodde i Californien så hade vi massor av apelsinträd på tomten. Men tror du jag åt nått? Nu hade jag levt på apelsiner hade jag haft ett träd här hemma...

Anonym sa...

Jag vet inte riktigt vart du bor. Där jag bor i Norra Kalifornien finns fullt med körsbärsträd, äppel och päronträd, `sedan finns apelsin och citronträd såklart. Men både äppel coh päronträden behöver lite kyligare klimat för att bära frukt. Så bara 10 minuters bilresa nerför kullen så växer det inte äppel eller päronträd.
Så allt beror på växtzonen.

Anonym sa...

du får väl göra som karloskar och krestina - skicka efter apelkärnor hemmifrån!

Anonym sa...

Hallåj!
Vi kan skicka många äppelkärnor från Willa Tomtebo... Vi har 15 st (eller är det 16 st?) äppelträd i trädgården. Men det är nog som vanligt L. Här hemma är gräset inte grönare för det. Med så många äppelträd kommer än fler äpplen som bara samlas ihop och körs iväg till skogs med skottkärran i hundratal bara för att man skall kunna klippa gräsmattan istället för att göra Upplands största "äppelmosgegga". Njut av lite fruktträdsfrihet "over there";-)/P