tisdag 21 oktober 2008

Birthday snacks

När man fyller år på storebrors avdelning ska man ha med sig dagens snacks. Det får inte vara cupcakes, tårta eller kakor utan måste vara något "nyttigt". Bestämde mig får att göra ostmacks-hjärtan. Dvs lägga ost på vitt formbröd och sedan använda pepparkaksformar för att stansa ut hjärtan. Men efter tydliga direktiv från maken blev det trekanter istället för hjärtan (det gick MYCKET snabbare = passade jetlaggade föräldrar bättre). Sedan trädde jag upp vindruvor på spett. Det ser faktiskt rätt fint ut. De får gärna tro att man brukar göra så med vindruvorna i vårt land. För att inte bli stämd av någon klasskompis så knipsade jag bort de vassa spetsarna på spettet. Det kändes absolut rätt här, men det hade jag inte gjort i Sverige.

Summa summarum blev morgondagens snacks kanske lite trist, men trots allt gott och enkelt. Tycker vi vill säga. Ska bli spännande att se hur klasskompisarna reagerar. Vad tror du?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter kanon:-) bra idé om inte så kan amerikanrna lära sig vad ett nyttigt snacks kan vara....en gång gjorde vi chokladbollar med strössel(inte nyttigt) men oj vad alla tyckte det var gott och kul...

För inte tala om när vi bjud på pepparkakor och berättade om lucia och hade luciatåg för hela skolan. De tyckte alla att vi svenskar verkar vara haedniska och minst sagr underliga....men vackert tyckte alla att det var.

Lyck atill A

anna of sweden sa...

Ska bli spännande att höra reaktionerna!
Avknipsade tandpetare. Ja, man kan aldrig vara nog försiktig. Haha! :)