måndag 2 mars 2009

Hur svårt kan det vara?

Eftersom det är så tråkigt (och svårt!) att laga god mat i veckorna till både lunchlåda och middag så har jag börjat skriva matlista för veckan. Det är jättebra att kunna handla en gång och ha mat så det räcker och slippa ta till fantasin när magen kurrar och killarna skriker.

Men, det går inte. Jag lagar ändå alltid något annat än det jag har på listan. Nu har jag provat i två veckor. Hur svårt kan det vara?? Jag är hopplös!

8 kommentarer:

Zun sa...

Det där har vi också försökt med i perioder, men.... det fungerar en eller högst två veckor sedan står man ändå och kliar sig i huvudet runt 17-tiden.

Jag AVSKYR att laga mat, så mitt intresse att sätta mig ned och dessutom planera veckomatsedel är minimalt.

Vi får ta nya tag - nästa måndag!

Kram på dig overthere ;-)
/Zun

Anonym sa...

Du är allt annat än hopplös.

Jag har drivit cateringfirma i 5 år hemma i Sve och har gjort otaliga försök med veckomenyer och inköpslistor.

Det funkar ALDRIG.

Så welcome to the club, the club for loosers when it comes to foodplaning.

Taina sa...

Hahahahaaa! Samma här. Det GÅR INTE!

Emmama sa...

Gör exakt likadant! :) Men jag ger inte upp.. det är ju en bra ide med alla typer av listor inbillar jag mig.. :)

Anonym sa...

hej på er!
min kommentar försvann, så med risk för upprepning...

Jag förstår dig exakt, jag kan inte storhandla, men jag tror det är så hos konstnärssjälar ;-)
Jag sa till johan att nu när jag går hemma så ska maten vara klar när han kommer hem, korkad som man är, men jag måste säga att jag är glatt överraskad att det lyckats. Kravet jag har ställt på mig själv är att det ska vara kul, annars får det va, så ikväll kommer grillen fram. Vem har sagt att man bara kan grilla på sommaren? Ikväll blir det marinerad fläskfilé med bakad potatis och krasseröra. Grannarna kommer tro att jag är galen, men jag vet att de kommer bli avundsjuka när grilldoften sprider sig!

Hoppas ni alla mår bra!
Kramar,
/sara (isak och Johan hälsar)

Anonym sa...

Skönt att höra att fler än jag inte klarar av att köra veckomatsedlar och storhandling. Jag handlar oftast hem ganska mkt när jag handlar, men sen bestämmer jag under dagen vad det ska bli. Annars känner jag mig låst.

Anonym sa...

Så där gör jag med. Jag kan inte följa listor och scheman men trots det fortsätter jag skriva dem. Jag skriver det finaste jag kan med fin penna på snyggt papper. Sen sätter jag upp lappen på anslagstavlan, glömmer den helt, skriver en ny lista och så fortsätte det så. Häromdagen sa jag malligt till min man att han kanske också borde skriva listor på det han ska komma ihåg. Hur knasigt är inte det och det ska komma från mig till råga på allt (skulle aldrig erkänna att mina listor skulle vara ett misslyckande). Det bästa vore kanske om han skrev en lista på det han ska komma ihåg att påminna mig om. Ha det!

Anonym sa...

Glömde en grej - och vad gäller matlistor så ser typ mina listor ut så här. Måndag - Kycklingwok Obs! glöm inte att lägga tillbaka de frysta kycklingfiléerna som blev över i frysen.I kylen börjar de lukta.