torsdag 29 januari 2009

Sällsynt fisk

"Fisk är nyttig mat .... Därför är det bra om barn äter fisk ofta, gärna tre gånger i veckan."

Oj då, jag som lagar det 3 gånger per år!
Fiskrecept någon??

Citatet hämtat härifrån.

9 kommentarer:

sara sa...

Det finns ju inget lättare än att lägga laxfiléer på ett fat i ugnen och hälla matlagningsgrädde över. Serveras med t.ex. ris, potatis eller pasta.

Annars är ju fiskrätten med citron och tomat riktigt god - men den kan du ju!

puss

Annika Michelin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Annika Michelin sa...

Hej,

En enkel lax i ugn är inte fy skam. Enkelt och gott. Tar minimalt med tid. Det ska inte vara svårt. Lägg lite mango chutney på så blir det lite lyx.

Kram på dig.

Anonym sa...

Jag brukar köpa flundra/spättafiléer på Costco och sen doppa i mjölk, rågmjöl, ströbröd eller krossade flingor.

Kidsen älskar dessa "hemmagjorda" fiskpinnar...

Anonym sa...

Absolut enklaste receptet: Koka pasta, typ spaghetti. Blanda i den varma avrunna pastan ner en burk creme fraiche och 100g gravad lax(eller rökt, funkar också)På med nymald svartpeppar och pressad citron. Supergott och enkelt. Ska mejla över lite fler recept till dig, vi har tagit oss i kragen och äter faktiskt fisk två, ibland tillochmed tre gånger i veckan. Kram!

Anonym sa...

Sätt ugnen på 200 C. Ta en laxbit, häll över cittronpeppar, ha inne i ca 20 min. Supermums, käka potatis lr broccoli till, med sås eller mayo. Mumsfilibabba.
Grattis på födelsedagen i förskott. Ska bort i helgen på bröllop, så jag kommer inte komma åt ngn burk.
Hipp hipp hurra för dig på lördag!
Kramar,/s, i, j strid & almgren

PS) vad kul det var att pratas häromdagen!

Anonym sa...

Sätt ugnen på 200 C. Ta en laxbit, häll över cittronpeppar, ha inne i ca 20 min. Supermums, käka potatis lr broccoli till, med sås eller mayo. Mumsfilibabba.
Grattis på födelsedagen i förskott. Ska bort i helgen på bröllop, så jag kommer inte komma åt ngn burk.
Hipp hipp hurra för dig på lördag!
Kramar,/s, i, j strid & almgren

PS) vad kul det var att pratas häromdagen!

Nena in da USandA sa...

Jag har hittat på en busenkel fiskgratäng som ungarna gillar (alla ingredienser finns på Walmart). Tar ca 1,5h från det man startar med att skala potatisen:

Först:
Ugn 350F.
Gör eget mos (potatis, smör, mjölk).
Koka broccoli (knappt ett färskt huvud brukar gå åt).
Gör Hollandaisesås (på påse, med smör, mjölk o vatten).

Sedan:
Lägg ett paket färska Tilapiafiléer i botten på en form. Täck med moset. På med broccoli. Häll över såsen. In i ugnen, ca 25-30 min, klart när gratängen fått lite lagom med färg.
Går finfint att frysa in det som blir över och då blir den lite fastare i konsistensen.

Bon Appetit från Magdalena :)

HELENA ERIKSSON sa...

Lax! 200 gr ca 20 min

4 Laxfiléer
3 dl grädde
1 st fiskbuljongtärning
Citronpeppar
Dill

Rör ihop grädden, buljongtärningen och citronpepparen. Häll blandningen över fisken, i en ugnsform. På med dill.
Med pressad potatis och en vanlig sallad med gul paprika och granatäpple.