tisdag 31 mars 2009

Glassigt med napp

Visst ar det gott med glass nar det ar soligt. Men napp ar ju heller aldrig fel. Undrar vilket som ar godast egentligen??







Storebror och jag kunde inte tro att det var sant. Lillebror valde bort glassen! Men sa ar vi ju inte i napp-branschen heller!..

Jag tar chansen!!

Killarna sussar sott alla tre och nyss kom storebror springande genom hallen in i Master Bedroom (som det kallas har!). Lillebror ligger kvar i storebrors sang som han somnade i. Det betyder att det star en tom sang i lillebrors rum. Jag tar chansen och ser om jag far sova en hel natt utan avbrott.

Sa jag HEL natt? Sitter man och nattsuddar sahar framfor burken blir den inte hel, men jag skulle vara nojd med en halv. Onska mig lycka till!

måndag 30 mars 2009

Vackert!

Titta sa vackra traden utanfor var tomt ar. Men ena dagen ar det 20 grader och sol for att nasta dag vara 5 och regn. Man blir inte klok...









fredag 27 mars 2009

BB King live



I onsdags var vi och såg den här sköna 83-åringen! BB King. Det var en riktigt lyckad kväll med två av de svenska tjejerna. Vi hann med lite spontan klädshopping vilket kändes som om det var väldigt länge sedan. För att kompensera tiden fick vi slänga i oss lite mat på en sport bar för att sedan njuta av härlig stämning på konserten. Han hade ett bra förband som jag inte kan namnet på.

BB King kanske inte orkar sjunga lika mycket längre, eller så var han bara ovanligt pratsugen för han snackade sig igenom långt mer än halva konserten. Det var svårt att höra (och förstå!) allt han sa, men vi uppskattade det ändå.

Min snabbfotade och steppande väninna T uppmärksammade sig själv på ett kanske något oväntat sätt. Vid ett tillfälle uttalade nämligen BB King ordet shopping, varpå T ställde sig upp och ropa "Yeah! Shopping!" Tur att hon är finska tänkte jag, men å andra sidan är det u ingen annan som vet det. Jag flyttade mig närmare C som jag hade på andra sidan och låtsades som ingenting.... Nej då, jag skrattade gott och det gjorde T också. Nu kanske ni tror att T hade hunnit dricka mer än vo åt på sportbaren, men så var inte alls fallet. Min kära T är bara härligt spontan! Hon är för övrigt på väg hit nu för att joina mig i ateljén.

Ha en härlig helg allesammans!

tisdag 24 mars 2009

Konsumentombudsmannen, valkommen hit!



Var pa IKEA i helgen. Och jag kom ihag att ta med den trasiga espressopressen som vi kopt forut. Den gick sonder forsta gangen vi skulle anvanda den. Men det var tyvarr ingenting IKEA kunde gora nagot at. Det hade gatt mer an 3 manader sen vi kopte den och man har bara 90 dagar pa sig att lamna tillbaka varor.

Jag forsokte naturligtvis forklara att jag inte andrat mig utan att det gallde en reklamation, men det gjorde ingen skillnad. 90 dagar hade jag haft pa mig. Kvinnan i kundtjanst ringde till och med sin manager. 90 dagar!

Pa IKEA i USA tycker man visst inte att varor behover halla langre an 3 manader. Var golvlampa som gick sonder efter ett halvar fick jag visserligen med nod och nappe lamna tillbaka pa Target dar jag hade kopt den. Jag hade kvittot kvar, men jag fick inte tillbaka pengarna jag hade betalat utan kontanter motsvarande det lagsta priset som lampan hade haft under olika typer av kampanjer under tiden jag haft den. Ehhh, logiskt??

Inte konstigt att det blir en slit och slang-mentalitet har samt att man alltid vill kopa billiga saker eftersom man inte har mojlighet att reklamera varor. KO, kom hit och jobba, har finns det massor att gora!

måndag 23 mars 2009

Spring break och en ovantad dator

OOPS, jag glomde tala om att bloggen har haft spring break en vecka. Men nu ar det vardag igen imorgon sa da ska jag beratta lite om vad som hant har sista veckan.

Om ni undrar varfor jag skriver utan prickar sa ar det for att maken har kopt sig en ny dator med amerikanskt tangentbord. Det ar inte det konstiga med denna nya dator. Det kunde man ju namligen ana att det bara skulle finnas bokstaverna a-z. Det man inte kunde tro var att den skulle vara icke-silvrig och istallet ROSA. Alltsa makens nya dator. Ar rosa. Kan inte saga det nog manga ganger. Makens nya dator ar ROSA. ROSA ROSA ROSA - JATTEFIN ROSA!

Visst ar det roligt nar manniskor gor ovantade saker. Heja dig, baste harliga make!

tisdag 17 mars 2009

Tripp trall trull



På utflykt till en ekologisk bondgård en timme från oss. De hade värlens godaste ost. Jag lovar att den är i klass med Västerbottens! Glassen deras var också en höjdare. Och så koblajjorna förståss (enligt lillebror).





söndag 15 mars 2009

Cirque du soleil

Ibland känns det som vi lever mitt i en circus och det är lillebror som står för de vackra kostymerna...









Men idag åker vi för att titta på Cirque du soleil. Har sett de i Stockholm en gång tidigare och jag tycker det är himmelriket. Magiskt! För att muta tvååringen har vi med en STOR påse godis - och lite annat.

Vill ni se en trailer på showen Saltimbanco som vi ska se, klicka vidare härifrån!

torsdag 12 mars 2009

tisdag 10 mars 2009

Följ med på promenad!

Det här hade du fått se om du varit med på lillebrors och min promenad i söndags (innan tornadovarningen)

















söndag 8 mars 2009

Väderlarmet går!

Nu ljuder väderlarmet. Storebror o maken är ute på driving ranchen, lillebror och jag kom just in från en promenad. Inte märkte vi att det blåste särskilt mycket... Ska ta och kolla nyheterna för att se vad de varnar för. Man ska ju egentligen gå ner i källaren! Men jag har så svårt att ta det på allvar.

Oj, nu börjar det åska förskräckligt. Kanske är det de varnar för. Bäst jag kollar.

UPPDATERING:
"National Weather Service Doppler radar continued to indicate a severe thunderstorm capable of producing penny size hail... and destructive winds in excess of 70 mph."

UPPDATERING 2:
"Tornado Warning"

Fast vi går inte ner i källaren i nuläget. Korkat eller inte, det är frågan...

fredag 6 mars 2009

Tjugo plus

Vill bara tala om att det är 20 grader skönt hos oss!!!
Väderomslag som är välkommet.

Nu är klockan halv tre här och jag ska hämta boysen i skolan.
Ha en riktigt skön helg allesammans!

Bilsnack!

Skrivarmamma erkänner glatt! Hon övar sig på att ge intervjuer medan hon kör bil. Ensam. För er sominte känner till henne så är hon en uppskattad bloggare som skriver på en roman hon vill få publicerad. Så hon övar sig redan på boksuccé-intervjuerna.

Jag tycker det är en underbar målbild att leva sig in i! Och ska säga att jag sitter också och pratar högt i bilen, men jag blir inte intervjuad, jag för istället en mer vanlig dialog. Fast på engelska. Jag låtsas att jag har sådanna där konversationer helt utan avbrott, tänkande pauser och "ehhhh" "sooooo" "aaaaand.. eeeeeh". Jag är så världsvan och internationell och ingen kan höra på mig att jag har den minsta dialekt. Alltså där i bilen!

Sedan stannar jag till drive-thru på Starbucks och får upprepa ett par gånger "Double Tall Latte". När jag ska betala frågar de varifrån jag kommer... Skit också!

Men övning ger ju färdighet så jag fortsätter snacka. Gör det du också kära Pernilla! Vad gör ni andra i bilen?

torsdag 5 mars 2009

Får man skratta eller inte?

Just nu är det mycket som ska jämföras...

- Mamma, kändes det konstigt när lillebror kom ut ur din mage?
- Nja, jag tyckte det var mer konstigt att liksom känna att han var INNE i magen, att ha något inuti sig.
- Jaha, men jag då, jag tycker det känns så konstigt att ha papper inne i näsan när jag blöder näsblod!
(Får man skratta eller inte åt sånna här saker? Han är ju faktiskt allvarlig...)

Alla storebrors frågor och jämförelser är alldeles hopplösa och underbara på samma gång. Dessutom mäter han sig mot mig varje dag för att se om han har vuxit om...

Apropå att bli stor så fyller idag vårt gudbarn O tre år. Naturligtvis hurrar och grattar vi härborta! Puss på dig stora killen, vi ses ju faktiskt snart!

onsdag 4 mars 2009

Brådskande linoliumsnitt

Igår trilskades färgerna och det var en enda lång uppförsbacke. Men ändå var det så roligt. Jag har sällskap i min ateljé av en svensk-finsk steppande hemmafru och vi har det så underbart. Just nu jobbar vi med linoliumsnitt och det finns hur mycket kul som helst att göra. Vi känner lite att vi kämpar mot klockan när barnen ska hämtas i skolan...



Ovan en bild av konstnären Torsten Jurell som jag beundrar. Har besökt hans studio i Birkastan en gång och det var sagolikt att få se hans skulpturer på riktigt. Hade förmånen att få köpa in konst till en konstförening då och valde att köpa just ett linoliumsnitt av honom i brunt och svart. Och tror ni inte jag hade turen att kunna välja den i lotteriet sedan!!! Jag var världens lyckligaste och är så oerhört glad för den. Naturligtvis finns den här hos mig i USA.

Alla ni som kan ta er till Sölvesborg eller Borlänge i vår har möjlighet att se hans skapelser live. Mer om Torsten Jurell hittar ni här

tisdag 3 mars 2009

Det tog över ett år...



...innan jag blev såld på Peanut Butter. Men den måste vara naturell, dvs inga tillsatser. Jag var inte intresserad av att köpa hem ens den minsta burk tidigare. Men nu står den där i kylskåpet i modell mellanstor: Smuckers Organic Peanut Butter. Och den lär snart vara slut, för jag kom nämligen på maken att vara där och smaka lite...

måndag 2 mars 2009

Hur svårt kan det vara?

Eftersom det är så tråkigt (och svårt!) att laga god mat i veckorna till både lunchlåda och middag så har jag börjat skriva matlista för veckan. Det är jättebra att kunna handla en gång och ha mat så det räcker och slippa ta till fantasin när magen kurrar och killarna skriker.

Men, det går inte. Jag lagar ändå alltid något annat än det jag har på listan. Nu har jag provat i två veckor. Hur svårt kan det vara?? Jag är hopplös!