lördag 9 februari 2008

Längtan och lyx

Vi längtar efter semlor, Bolibompa, min ateljé, god ost, Sagolandet, fil, blodpudding (i alla fall en av oss), familj och vänner och grannar, bra yoghurt, att kunna promenera överallt, volleybollträningen, café Saturnus med flera, utsikten från vår balkong, läsa DN på morgonen och mycket annat.

Vi saknar inte parkeringsproblemen, tjock-TVn, alla måsten hit och dit, alla ouppackade kartonger som vi inte vet vad de innehåller, lång resväg till jobbet, att behöva växla pengar för att kunna låna kundvagn på mataffärerna och en del annat.

Vi uppskattar vårt hus med så mycket yta att röra sig på, att köra in med matkassarna rakt in i garaget med direktaccess till den rymliga hallen (jämfört med att springa skytteltrafik från bilen, genom två trapphus, upp med hiss och slutligen ställa av allt i den minst sagt trånga hallen), att vi är tillsammans så mycket, vårsolen som redan lyser här de flesta dagar, allt nytt och roligt vi ser och gör, att vi har fått nya vänner här som vi gillar skarpt och som hjälper oss att reda ut många frågetecken, heliumballonger, barnvänliga restauranger, skype och så slutligen att så många tänker på oss och läser om hur vi har det här på bloggen!

Plus överväger minus. Ombyte förnöjer.

4 kommentarer:

Ann Charlotte sa...

Det börjar ju bli bra nu, då kan vi snart känna oss lugna här hemma. Vi önskar oss också drive in garage och stora ytor, huset ser såå himla fint ut.
Här hemma är det möbelmässa, din gamla ateljé tjänstgör mer som Kents soprum, men jag har hotat med att dbitera honom hyra frm denna vecka, det brukar bita på honom. Vi har fått vår praktikant från Paris, jättegullig 23-åring.

Kramar, A

m family goes västerut sa...

Synd att ni inte fått napp än, Blocket? Vet att många lokaler annonseras där, även bra sådana.

Kanske någon som läser här som vill hyra härligt rum med i delad lokal med två designföretag (Mingla och Maze) i Stockholm vid Odenplan. Rekommenderas! Kontakta www.mingladesign.com

Anna sa...

Så härligt att höra att ni rotat er så bra! Visst, många minus än så länge, men plussen verkar ju helt klart överväga och kommer bara bli fler. Men semlor finns väl att få tag på over there? Läste om nån i new york som hade startat semelkaféer. Men det kanske är som att säga att det finns i paris, jag har inte riktigt koll på avstånden:-)

Pernilla sa...

Låter som att det går bättre o bättre dag för dag. Ärligt, kul att höra att plus överväger minus. Blir lite tårögd när jag läser om lämning och att skolan var stängd pga halka. :)