onsdag 11 juni 2008

Vädrets makt

När vi steg in i taxin som skulle ta oss till Arlanda började det dugga. Tänk att Stockholm bjöd oss på värme och sol 16 dagar i sträck. Fantastiskt! Tvärtom har det varit här i USA, vår stad har drabbats av översvämning och människor har evakuerats från sina hem. Vårt bostadsområde som ligger ganska högt en bit utanför stadens centrum verkar inte ha drabbats annat än att strömmen varit borta till och från och att rekommendationen varit att inte använda kranvatten utan att koka först. Så nu när vi är tillbaka och det är strålande sol och allt ser normalt ut är det svårt att tro på nyhetsbilderna från stadens översvämmade centrum med alla problem som det innebär.

Översvämning, jordbävning, tornados och storm. Vi har aldrig tidigare sett den så nära. Fascinerande och skrämmande. Vädrets makt.

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Äsch, är ni tillbaka over there redan? Jag gillade tanken att vi kanske möttes någonstans på stadens gator. Utan att veta. :)

Tur ni hade med vädret och huset!!!

Ann Charlotte sa...

vilken dramatik, skönt att ni slapp det. Vädret var ju helt fantastiskt när ni var hemma, hoppas allt gick bra, bröllop, fika mm, det var jättekul att träffas.
ha det bra, AC (som jag visst heter i din blogg)