lördag 27 februari 2010

New Orleans nästa

Vi har bokat resa till New Orleans. Vill ni befinna er där för en stund så läs denna inspirerande reseberättelse som Sweet Home Alabama-bloggaren Desiree skrivit.

torsdag 25 februari 2010

Reflektioner i vardagen




Har hoppat på en kort e-kurs bara för skojs skull, i ämnet kreativitet! Här är bilder från en av övningarna! Ha en fortsatt fin dag. Glöm inte att hinna reflektera!

onsdag 24 februari 2010

Det som göms i snö...

Vigselringarna behagar inte att dyka upp.... Och nu är kameran borta också. Har vi råttor här månne?? Vilken tur att den nya Canon G11 dyker upp imorgon...

tisdag 23 februari 2010

Energitillskott

Ibland är det så svårt att inte känna sig onyttig härborta. Jag tycker inte jag får något gjort, en hel dag passerar utan att jag riktigt vet vad som har hänt... De flesta andra svenska hemmafruarna känner igen det. Som oftast syns inte det vi gör i hemmet (bara om det inte görs), vi ska alltid stå jour för familjens behov och vara beredd att ändra våra egna planer samt däremellan hantera flexibiliteten att prioritera och använda tiden på rätt sätt.

Sååå, då måste jag fundera. Hur kan jag vara nyttig på dagarna? Är det att skura toaletterna, förbereda en näringsrik middag, ha fler lediga dagar med killarna, träna på gym, gå en kurs.... eller vad?

Faktum är att något jag sällan skriver om i bloggen är mina studier och min skaparverkstad. Och ändå är det de två sakerna jag helst ägnar min tid åt. Det är de två sakerna där jag känner att jag får något gjort, där jag kan se resultat och där jag får feedback. Idag fick jag feedback på min nya skrivarkurs, Att skriva på nätet. Det var en riktig vitaminkick! Precis vad jag behövde. Så nu ska jag ta mig an nästa uppgift och BÅDE ha roligt och känna mig nyttig. Perfekt, eller hur?

Lite närmare hemflytten kommer ni även få se resultat på en av mina uppgifter... Ha en fortsatt bra tisdag!

lördag 20 februari 2010

Borta!

Nu är den borta för alltid. Och vi vet inte vem som tog den...
Lillebror Vilgot sover numera bättre på nätterna och kanske kan de där framtänderna växa lite också så att han får ihop bettet nån gång. Vad som är borta? Jo, Nappis!

Och såhär gick det till... Vi började med att han valde en Nallis som skulle ersätta Nappis de kvällar när jag la honom. Det gick bra. Första kvällen provade han att suga lite på Nallis men det var ingen höjdare så han nöjde sig med att bara hålla i den istället. Men varannan kväll när pappa läste saga så hade han Nappis. Okonsekvent tycker någon. Funkade hur bra som helst tycker vi. Och så en vecka läste jag tre kvällar på raken, utan Nappis, och på den fjärde kvällen när pappa läste så var napparna borta. Jag gick runt och leta och leta och under tiden somnade lillebror. Det har gått tre veckor.

onsdag 17 februari 2010

Ångrar mig

Den där amerikanska grannen med spade är jag inte så glad över längre. Nu skulle jag vilja att han hade en snöslungare och att han tog en svängom på vår uppfart också. Det är ju faktiskt så att man får ta seden dit man kommer. Och i detta land är det männen som slungar snö och grillar. Så det så!

tisdag 16 februari 2010

Maken han bakar















Jodå, på födelsedagen min stod maken och bakade semlor. Så små att man kan äta ett par stycken varje dag, eller iallafall varannan dag. Eller var tredje... Nu är det dags igen för ett par stycken känner jag!

Och nu står han och bakar igen, denna gången bröd. Så en nybakt nattmacka får det allt bli. Heja maken!

måndag 15 februari 2010

Var försiktiga!

I fredags när vi var på väg hem från skolan skedde en otäck olycka bara en bit framför oss, men det visste vi inte då! Jag hade hämtat killarna drive-thru, några minuter senare än vanligt för att de hade varit sena ut. Efter ett par hundra meter på vägen började bilarna framför sakta in och det blev stopp. Det kom inte längre någon mötande trafik så jag förstod att det hänt nåt på vägen. Jag hoppades att det var en bil som hade vält eller nåt. Det ligger ett hus nära vägen och jag såg att de kom ut på vägen. Jag ville gärna vända och ta en annan väg hem men vågade inte heller svänga runt ut i den mötande filen utifallatt trafiken skulle komma igång igen. Men så svängde en bil runt och jag gjorde likadant och åkte hem.

Sedan fick jag veta att det var en frontalkrock mellan två bilar och båda förarna dog. Vi åkte innan ambulans, polis och helikopter var på plats. Antagligen skedde olyckan med en bil bara 10-12 bilar framför oss. Vad onödigt det känns med sånna här olyckor. Stackars familjer!

Ni som läser det här, tänk på att hålla koncentrationen när ni kör, att inte fumla med mobil, läppstift, kaffekopp, cdspelare eller vad det nu kan vara. En olycka händer så lätt. Var försiktiga!

lördag 13 februari 2010

Cirkustjejer

Imorgon lördag åker jag med tre andra tjejer på cirkus. Ja, visst är det Cirque du soleil igen! Tredje gången sedan vi flyttade hit. Jag får inte nog utan passar på så snart som tillfälle ges. Och denna gång kan jag bara tänka på mig själv och njuta av showen till fullo!

Här kan ni se litegrann av det vi ser imorgon.

Nu ska nattsuddaren gå o kojsa.

onsdag 10 februari 2010

Bjuden!

På fredag är det dags för Valentinefirande i klasserna igen och varje barn får bjuda en vuxen. Förra året blev jag brädad av storebrors engelskafröken men blev iallafall bjuden till lillebrors klass. I år blev jag brädad igen, tillika bjuden ytterligare en gång av lillebror. Men i år går de i samma klass, så nu får jag iallafall vara med och se storebror in action också!

Vem storebror bjöd? Maken!

tisdag 9 februari 2010

Stormvarning, igen!

A Winter Storm Warning for heavy snow means severe winter weather conditions are expected or occurring. Significant amounts of snow are forecast that will make travel dangerous. Only travel in an emergency. If you must travel... keep an extra flashlight... food... and water in your vehicle in case of an emergency.

Allt är så dramatiskt här. Imorgon tisdag är antagligen skolan stängd igen. Pga detta farliga väder!

I Norden klär vi på oss och använder vinterdäck. Ingen har tänkt tanken här.

Tveksam till te















Om det skulle finnas en enda anledning för mig att börja dricka te så är det den här kannan av Maria Johansson hos Juniform. Men min bror dricker fortfarande inte kaffe och han är några år äldre, så varför brådska? Jag tycker te smakar diskvatten och jag hade en period när jag tvingade i mig svartvinbärste bara för att inte vara ute. Men jag hade en period då jag tvingade i mig en och annan öl också. Klokt nog slutade jag med båda. Så ibland när jag är sugen på nåt varmt att dricka sådär vid 22-tiden på kvällen då tar jag mig en kopp kaffe. Undrar hur länge jag kan hålla på med det innan jag får ligga vaken på natten.

Vilken dryck står ni inte ut med?

söndag 7 februari 2010

SUPERBOWL

Go COLTS go!
Matt och Dawn, sorry, vi slår er ikväll...

uppdatering
...eller inte! Grattis Saints!

lördag 6 februari 2010

Amerikan med spade!

Visst kom den, vintern. Trotsade mina gula tulpaner och början till vårrensning. Men snön är ändå välkommen, det blir lättare att komma ut. Och så fick vi se den nya grannen vara ute och skotta. Tänk vad härligt med en amerikan med spade, istället för snöslungare alltså. Han har gott sällskap av oss två svenskfamiljer, men nästa vinter när vi svenskar inte bor kvar här i lilla grannrondellen då blir han ensam med sin spade igen. Kanske köper han sig en slungare då?

fredag 5 februari 2010

Mer vinter väntas även här tydligen

Det var visst Groundhog Day i tisdags. Ja, och vad är det undrar ni? Tur att min väninna M har sån stenkoll på allt. Jag hänvisar er dit för mer läsning om det!

onsdag 3 februari 2010

First grade, here I am!

Idag var storebror Alfred på besök i skolans etta. Han som är kvar i åldersblandad förskola tyckte det var superhärligt att få ha en skoldag såsom ettorna. I vår skola består ettan av ca 15 elever, två supergulliga fröknar plus tre speciallärare i konst, musik och datorkunskap. Lyxigt värre! Och idag när ettorna var på besök i tvåans klassrum (här bytar man fröknar och klassrum varje år) var Kindergarten-barnen alltså i ettans klassrum. Oj, vad han är redo att börja skolan, det har jag känt länge och ibland tänker jag att han hade trivts bättre i en 6årsklass istället för att vara kvar i förskolan. Men allt har ju sina sidor såklart.

Just nu är storebror vääääldigt bestämd över att han vill börja ettan här, och det hade inte alls varit nån dum ide, om det inte vore för att vi liksom redan börjat planera vår hemflytt.

Igår kväll frågade jag maken lite försiktigt om det är helt kört, om det eventuellt möjligen skulle gå att förlänga lite till... Men tåget har visst gått som han uttryckte sig. Jaha, och nu känns det som att vi står här, storebror och jag, med varsin biljett i handen. Klart det känns snopet!

tisdag 2 februari 2010

Att vara tacksam



















Det finns mycket att vara tacksam för här i världen...
(I am thankful for chocalate money. Alfred)