lördag 27 februari 2010

New Orleans nästa

Vi har bokat resa till New Orleans. Vill ni befinna er där för en stund så läs denna inspirerande reseberättelse som Sweet Home Alabama-bloggaren Desiree skrivit.

1 kommentar:

Charlotta sa...

Hej! Jag följde din blogg sporadiskt i höstas men igår kväll läste jag den från början till det sista skrivna inlägget. Tack för läsningen. Du skriver med en skön blandning av humor och allvar.

Några saker känns igen. Vi flyttade till Boston för tre veckor sedan. En stor skillnad är att vi bara är här i ett halvår så vår tillvaro känns bara som ett gästspel. Det finns inga direkta krav på att vi ska bo in oss. Allt är temporärt. På gott och ont. Mina två pojkar (3 och 5) kommer vara hemma med mig. Vår utmaning blir att lära känna folk och det verkar tyvärr svårare än jag trott. Eftersom vi bor i lägenhet finns inte grannar på samma sätt som i hus. Och på mannens jobb jobbar mest singlar i 30-årsåldern utan barn.

Jag vet inte vilken stad ni bor i men det verkar vara väldigt annorlunda mot Boston. Kanske påminner förorterna utanför Boston mer om er stad. För i vår stadsdel känns tillvaron väldigt europeisk med många som går och cyklar.

Jag blev iallafall stärkt av att läsa i din blogg och veta att det inte bara är uppåt när man är utomlands. Underbart också att din äldste son tillslut kommit in bra i skolan med språk och vänner. Nu har vi knappt träffat barn än så länge men jag märker att min femåring är väldigt avvaktande p.g.a. att han inte kan kommunicera. Nästa vecka börjar han på simskola så det blir spännande.

Ha ett skönt sista halvår!

kram Charlotta