torsdag 30 april 2009

Bye bye sweet home

Då var den såld, min fina fina lägenhet. Men det känns mest bra faktiskt. Spännande att vara på väg mot nästa mål, vart det nu blir. Och jag har blivit lovad att få komma och fika på balkongen när jag vill!

tisdag 28 april 2009

installt firande!

JAG AR GLAD
att jag hann hem. Med 8 timmars marginal.

JAG IRRITERAR MIG
over att jag hann skriva och beratta att vi klarat oss fran magbacillerna.

Japp, nu var det min tur!

Pa makens fodelsedag och allt....

Grattis underbara F, vi firar en annan dag!!!

Home sweet home

Sa var vi hemma i USA igen. 28 graders kvallsvarme valkomnade oss. Helt galet vad jobbigt det ar att resa over tid sahar, anda gar det sa mycket battre an de forsta gangerna vi flog.

Lillebror sprang ivag fran oss pa restaurangen pa Newarks flygplats. Han tycker det ar jatteskoj - inte jag! An en gang fick jag vatten pa min kvarn att jag INTE tar bada huliganerna sjalv pa en sadan har resa.

Vi har klarat oss fran lillebrors magbaciller (iallafall an sa lange) fast jag ett tag nastan hoppades pa att vi skulle bli sjuka och tvingas stanna kvar nagra dagar till i Stockholm. Det var en jattelyckad vistelse, men nu ar budgivningen igang pa lagenheten och jag vet inte om jag ar beredd att salja. Kanske tur att det finns de som har fullmakt att salja for oss, for jag vet da inte om jag hade kunnat skriva pa...

Fast pa sondagkvallen (14 timmar innan planet skulle ga) rakade maken traffa pa en man som berattade att de snart ska salja sitt hus. F foljde med hem pa en visning av huset och nar han kom hem till middagen och berattade sa ringde jag genast upp och bad att ocksa fa komma och titta. Jaa, typ helt perfekt for oss tyckte vi. Undrar bara nar och hur de har tankt att salja, och vad prislappen blir... Nu nar vi har sett huset kan vi ju vara med pa en budgivning harifran. Tank va coolt det vore om det visar sig att vi koper deras hus, det hade vi aldrig gjort om inte F och husagaren hade traffats pa fotbollsplanen och snackat lite strunt. Fotboll ar inte sa tokigt nar man tanker efter!

lördag 25 april 2009

Vem vill inte vara flexibel?

Via New York och Stockholm har vi nu kommit fram till världsstaden Visby. Det är sååå mysigt här och idag är det dop i självaste Domkyrkan. Men lillebror och jag är inte med.

Nej, det gäller att vara flexibel och kunna ändra sina planer. Lillebror kräks och jag torkar... Om några timmar tar vi färjan till Stockholm igen. Nu är det bara att hoppas på att vi andra klarar oss så att vi kan sätta oss på planet tillbaka till USA på måndag morgon. Men efter att ha läst att svinsjukan härjar där så känns det som att man vill stanna hemma i Svedala ett tag till. Ja, vi får väl se hur det blir...

Kanske slutar med att lägenheten inte blir såld och vi alla stannar kvar. Vem vet? Inte jag!

söndag 19 april 2009

Uppe i det blå...





Här är de utlovade bilderna på det jag kommer ha svårt att släppa taget om. Den där utsikten, tystnaden mitt i stan, och känslan där uppe bland taken är obetalbar. Jag har verkligen längtat hem efter den många gånger. Och nu ska någon annan snart få den i sin ägo. Vilken lyckost!

Idag har jag haft en helt fantastsik dag, inte på balkongen men på stan, med mina tjejer. Alla fyra har vi skrattat, gråtit, myst och njutit. Tack tack tack!!! Det är så härligt att njuta av det vi har här hemma i Stockholm, och ändå trivas hemma i USA.

fredag 17 april 2009

Hemma igen!

Ja, jag är hemma igen. Vaddå hemma, var ligger det egentligen? Var är förretsen mitt hem nuförtiden? Är det huset i USA, lägenheten i Birkastan eller nån annanstans?

Inte helt säker på svaret, men just nu känner jag mig hemma. I Stockholm. I huset där jag växte upp. Mitt hem i Birkastan håller jag som bäst på att göra mig av med (om jag klarar av det i slutänden) och mitt hem i USA väntar om en dryg vecka.

Jag har ägnat den senaste veckan åt att städa, piffa och putsa på min pärla som nu ska ut till försäljning. Känner mig skräckslagen och nyfiken på samma gång. Lovar en bild så snart de kommer från fotografen. Om jag inte ångrat mig och flyttar in där igen innan dess;)

Plötsligt slår det mig att man ska inte blanda ihop begreppen.... "Hemma" och "mitt hem" är två olika saker. Oftast har man bara ett hem, men kan känna sig hemma på många ställen.

Trevlig helg!

torsdag 16 april 2009

Snart så....

Imorgon fredag får ni veta varför jag varit borta så länge från bloggen. Håll ut! Och ha en skön torsdag så länge...

onsdag 8 april 2009

Det ar kallt i New York!

Det var varst vad vi har semester i den har familjen... Och inte kommer jag ihag att annonsera min franvaro fran bloggen heller.

Lillebror har blivit ett monster som skriker, skrattar jattehogt nar det absolut inte passar, springer sin egen vag och ar riktigt retsam!

Storebror bloder nasblod varje morgon och varje kvall, minst, och har redan blodat ner ett antal hotell-lakan.

Maken ar nog sig ganska lik, han planerar ett alternativ till det jag har planerat for att sedan inse att min plan anda var den basta. (Och da far jag inte anvanda min "det var ju det jag sa"-min...)

Jag sjalv har grym PMS, mar illa och irriterar mig pa minsta skutt och felsteg. VILL BARA VARA IFRED! (Halla hotell manager, har ni ett enkelrum ledigt ett par natter?)

Och for ovrigt har vi otur med vadret.

Vart forsta besok har i New York kunde varit aningen mer glamourost, men missforsta mig inte for det ar inte helt fel heller. Det ar bara jag som har SMS...

fredag 3 april 2009

Är man prinsessa så är man...

Idag var storebror lite lite lite febrig och stannade hemma med mig. Det firades med prinsesstårta (från Frödinge via IKEA). För visst är väl vi kungliga? Det känns så ibland iallafall...

Fika och mys hör sjukdagarna till. Man vill ju inte gärna bryta en familjetradition!

onsdag 1 april 2009

Hehe...

Idag blev det glass i solen.

Jag ringde grannfrun och fragade om de skulle gora oss sallskap pa glassbaren efter skolan eftersom de bjod pa gratis glass dar idag... Intet ont anande sa hon ja, och jag lyckades till och med halla minen nar vi efter en liten stund sags pa skolan.

Vi var pa plats forst och nar grannfruns bil stannade pa parkeringen ringde min mobil.

- Kan det vara sa att det har ar ett aprilskamt?

Hehe, naturligtvis var det men jag svarade att det beror val pa vem som betalar glassen om den blir gratis eller inte....

Det later ju konstigt, men jag tror detta var mitt forsta aprilskamt nagonsin!