måndag 21 juni 2010

COOOOOOLA




De är bara hur coola som helst. Eldflugorna. Det kryllar av dem på kvällarna nu. Ni har väl sett eldflugan Ray i Prinsessan o Grodan?

söndag 20 juni 2010

Poppis i Europa


Idag åkte jag och en väninna stadens guidade tur och tittade på all berömd och fin arkitektur. Trots att vi bor i en stad med mindre än 40.000 invånare så är den känd för sin arkitektur och har blivit rankad 6 i USA bland städer med innovativ arkitektur och design (av American Institute of Architects) Hursomhaver kom vi till stadens enda rondell, som byggdes för mindre än ett år sedan. Nu pratar vi innovationer....

"Rondeller är mycket populära i Europa. De fungerar väldigt bra när alla förstår hur man ska köra i de."

Tydligen är det många som fortfarande kör rakt över trots att det är en ganska hög kant upp på rondellens gräsbeklädda mitt. Men med de monsterbilar som kör omkring här kanske det känns som att köra över en liten sten. Vad vet jag som bara haft en Town&Country minivan

Jag och min väninna flinade, och vi avstod från att skryta om att vi var smarta europeer.

Nu har vi 6 dagar kvar här så det var verkligen i sista stund jag kom iväg på den där guidningen. Vi har flyttat in hos våra vänner. Nyckeln till gamla huset ska lämnas på tisdag. På måndag ska containern påbörja sin resa hem till Stockholm. Vi tar en tripp till Seattle och Portland innan vi styr kosan dit vi också.

Och ja, vi såg prinsessbröllopet via webben.

tisdag 15 juni 2010

Sista natten

Jaha, så är kvällen här. Den sista kvällen i huset. Märkligt. Imorgon flyttar vi in hos kompisar i närheten och sedan lämnar vi nycklarna till vår hyresvärd nästa vecka. Imorgon är sista dagen att sortera och packa ihop för sedan kommer flyttgubbarna. Ingen återvändo.

Blå tejp betyder lämna kvar. Gul tejp betyder ta med om det får plats i containern. Phu, det blir svettiga dagar framöver.

tisdag 8 juni 2010

Nedrustning fortsätter















Fredagen och lördagen ägnades åt fortsatt nedrustning här i hemmet. Vår egen garage sale var mycket lyckad och vi sålde iväg två viksängar, 4 förvaringshyllor, en bäddmadrass, diverse elgrejjer, en antik strykbräda i trä, en dvdspelare, en barnfotölj, en bobbycar och massa annat. Allt utom storebrors robot han begärde 3 dollar för. "Och vissa saker sänker man bara inte priset på, då behåller man den hellre".

Nu är det 8 dagar kvar tills de kommer och stoppar ner våra saker i lådor. Vad ska hinnas innan? Vad ska inte packas ner? Vad får plats? Vad måste jag bara köpa med mig hem? Lite ständig halsbränna vittnar om att stressnivån är bra mycket högre än på länge. Men vi har börjat komma till att vi bara vill ha iväg allt nu. Att vara nästan på väg är ingen höjdare faktiskt.

torsdag 3 juni 2010

Växeln, inte hallå!

Visserligen är jag en nattuggla. Men att passa en telefontid i Sverige mellan 8.15 och 9 på morgonen det blir bara för mycket när vi är 6 timmar efter.... God natt.