lördag 31 juli 2010

Triss i lyx

Idag njöt jag av att vara i Sverige

1. Jag promenerade till affären
2. med brorsbarnen
3. och köpte lösgodis

Sånt som inte existerade i USA.

torsdag 29 juli 2010

Den är här!

Containern med 40m3 tillhörigheter är här. Och jag som tyckte vi redan hade det mesta vi behövde.... Förutom leksaker då kanske. Det är som julafton för killarna.

Flyttkillarna har det inte lika muntert. De lastar ut ur containern utan vare sig ramp eller baklyft. Jag trodde inte det var tillåtet att arbeta så när det finns hjälpmedel. Det tar tid, men vi hinner då med att packa upp lite smått under tiden och fundera på var grejjerna ska stå.

fredag 23 juli 2010

"Pappa,

varför river vi huset?"

Lillebror har en poäng. Så efter 11 dagars tokrenovering tar vi några dagars semester.

tisdag 20 juli 2010

Det baesta

med stranden i Sverige aer att barnen kan vara nakenfisar. Det saemsta aer att vattnet kaenns lite kallt...

tisdag 13 juli 2010

Morgonpigga!

Kanske grannarna tror att vi hade varmeslag nar vi var ute och vattnade klockan 4 i morse. Och vi som bara ar lite jettlaggade...

Instaemplad

Igar bjods vi pa valkomstfrukost i den egna tradgarden och sommarhetta. Vi registrerade oss ocksa pa skatteverket,en snarkandes och tre med trott uppsyn. Det var rena stampelhysterin, sant man bara trodde man kunde uppleva i andra lander. Kopior hit och dit, signaturer och stamplar har och dar. Men snart sa far vi tillbaka vara personnummer och kan fungera vanligt i landet igen. Finfint!

söndag 11 juli 2010

Bye bye american housewife!

Idag ar min sista dag som amerikansk hemmafru. Imorgon satter vi oss pa flyget hem till Stockholm. Vi har spenderat nastan 2 veckor pa vastkusten i Seattle omradet och Portland.

Nar jag tanker tillbaka har det varit en otrolig upplevelse bade for mig och familjen att vara pa tillfallig adress i USA. Jag kommer sakna manga saker och vara tacksam for andra saker.

Senaste halvaret var da jag traffade underbara personer jag ville spendera mer tid med, tank att det tar nastan tva ar att hitta ratt pa den fronten.... Att ses bara pa facebook ar liksom inte min grej sa jag gissar att kontakterna med dessa rinner ut i sanden tyvarr.

Det ar ocksa nu efter 2,5 ar som jag vet hur jag skulle vilja spendera min tid som hemmafru, lite sent att inse men det ar vael sa med det mesta har i livet. Erfarennheter tar tid!

Vi tyckte vi hade fullt upp harborta, men bade maken och jag gissar att tempot skruvas upp nu nar vi bada ska "arbeta utanfor hemmet" som det sa fint heter. MEN eftersom min arbetsplats har gett mig lite tidsfrist sa borjar jag inte forran i oktober. DET BETYDER ATT JAG BLIR SVENSK HEMMAFRU i exakt 8 veckor.

Det blir till att skola in grabbarna i sina nya skolor, packa upp flyttkartonger och komma tillratta i vart nya hus, soka kontakt med grannar, installera telefon, valja elabbonnemang, skaffa mobil, kora runt i hyrbil, hitta basta matbutiken, valja nytt frukostbrod, hitta aktiviteter och kompisar till killarna..... Ja, i princip same old story som for sisadar 2,5 ar sedan. En repris fast i Sverige alltsa. Inte sa manga tanker pa det, att det blir lika stor omstallning att komma hem igen. Bara det att den har gangen kan man inte maila det stora snalla foretaget nar det skiter sig med nagot. Da far man ringa sin stora snalla familj istallet. Vilket jag foredrar.

Om det blir fler inlagg har? Ja, det far vi nog se, bade ni och jag.