måndag 29 juni 2009

Vilket skryt!

Maken:
"Ännu en delikat middag signerad Herr Michelin!"

Han är inte lite skrytsam minsann!

Men jag låter honom hållas och håller med
(med ett vackert leende dessutom, vill ju gärna slippa laga mat ibland)

fredag 26 juni 2009

Rockin´ Robin



Till och från har vi en Rockin´ Robin i vår trädgård. När vi flyttade hit lärde jag mig att den Robin som Michael Jackson sjunger om är en rockande vandringstrast och inget annat. Nu ska jag tänka på MJ varje gång jag ser en.

Tack MJ, för den fantastiska musik du skapade!

lördag 20 juni 2009

Nyhetstorka eller scoop

Igår var storebror på första sidan på The Republic.

torsdag 18 juni 2009

Bara köp ett hus!

Storebror som fyller 6 i höst tycker att det är jättespännande att han ska kunna gå själv hem till kompisar när han blir större. Grannkillen gjorde det när han var 8 så det har A liksom siktat in sig på och vet att vi ska bo i Sverige då.

Vår plan är att köpa ett hus nära familjen M.A.M.A.L som är vår trygga hamn och också killarnas kusiner (som storebror för övrigt avgudar).

Igår frågade storebror när han fyller 8 och syftade på att han då kommer få gå hem själv till killkusinerna.

- Mamma, har vi köpt nåt hus?

-Nej det har vi inte.

- Men vi vill ju ha ett hus NÄRA. Och om det inte känns bra, bara köp det ändå. Bara gör det mamma!

Vad härligt förenklat barn ser på saker och ting! Jag inspireras.

onsdag 17 juni 2009

Sommar!



Jovisst ar det jag! Men inte i ar. Dock kanner jag mig sahar nar jag sitter i min nya altansoffa. (Fast lite gladare kanske... Onskar inte langre att jag var sjorovare istallet for prinsessa)

söndag 14 juni 2009

Bara borjan

Minns ni att jag bestamde mig. For att ha det lite lyxigt framover... Och jag menar efter en nastan blodpropp maste man ju verkligen ta hand om sig och njuta och ja ni vet, det finns manga bra bortisar for att lana makens planbok och kopa sig en...



... hornsoffa till altanen! Grymt mysigt! Nu var jag ensam hemma nar jag fotade sa ni far forestalla er hur jag ligger dar med min svalkande drink i handen...

lördag 13 juni 2009

I behov av Cheerios

Sent igarkvall hade lillebror lite svart att somna.

- Mamma?

- Jaa.

Tva stycken tillgjorda hostningar.

- Jag har hicka, jag behover Cheerios! (flingor)

Det ar val klart som korvspad att man behover Cheerios nar man har hosta, jag menar hicka, det vet val alla. Det visste maken ocksa som tog med sig lillebror till koket. Sedan gick det lite lattare att somna. Saklart!

måndag 8 juni 2009

Sjukt bra service...

Sverige har mycket att lära när det gäller service. Jag var på akuten i fredagskväll efter att en ådra på mitt ben plötsligt svullnade upp kraftigt. Jag började med att gå till min granne som är sjuksköterska och hon var gullig som ringde till jourhavande läkare på min läkarmottagning. I sånna lägen är det inte så enkelt att göra sig fullständigt förstådd eller att ens förstå vad de säger.

Nu har jag dock utökat mitt ordförråd och vet att vein är blodåder, blood clot är blodpropp och varicouse vein är åderbråck. Viktiga ord helt plötsligt.

Jourhavande läkare tyckte att jag skulle ta blodförtunnande medicin och bevaka så att inte hela benet svullnade men eftersom det kändes viktigt att någon fick se att det inte var en propp i benet så skjutsade maken mig till en jourklinik i stan. Den var tyvärr stängd så då hade vi bara valet att åka till sjukhusets ER (emergency room/akuten).

Vi tyckte att det var korkat att parkeringen nära entrén var reserverad men ställde oss där ändå. När vi kom fram till entrén insåg vi att vi skulle ha kört fram till entrén och lämnat bilnycklarna till personalen som då väldigt serviceanpassat hade parkerat åt oss. Snacka om att Sverige har något att lära där. (Nåde de som ska föda barn och inte kommer ihåg att betala parkeringsbiljetten - eller att fylla på den för den delen... Javisst ja, alla som i förväg VET hur länge de blir kvar på BB kan eventuellt klara sig undan om de har växel i rätt storlek vill säga....

Själva besöket på akuten gick snabbt, jag tror inte vi väntade mer än 20 minuter efter att jag blev inskriven. Det var ett äventyr och ett studiebesök i sig att vara där. Fast det kändes tragiskt. Flera väldigt överviktiga var där för vård och flera hade halva släkten med sig, inklusive barn trots att det var sent på kvällen... (Vi hade turen att ha våra inneboende hemma som kunde natta våra prinsar)

Nu var det inte fråga om någon blood clot, iallafall ingen djup och farlig sådan. Istället var det antagligen en blodåder som gått sönder och svullnaden var utläckt blod eller hur man nu ska förklara. Såhär 2 dagar senare har jag nästan ingen svullnad kvar men ett stort ömmande blåmärke. Och så ett uttökat ordförråd och en intressant erfarenhet naturligtvis. För att inte tala om 30 minuter bilresa på tu man hand med min make, det är inte varje dag!

Jag vågar inte tänka på vad besöket på akuten kostade, men det tar förhoppningsvis försäkringen hand om. Annars blir det nudlar till middag varje dag i sommar... Och gästerna nere i källaren får börja betala för sitt toapapper;)

fredag 5 juni 2009

Ska man tro pa det man ser?

Igar nar jag och min svenska vaninna som just flyttat hit (och som bor hos oss med sin familj) var ute pa promenad i omradet sa gick vi forbi en langa med radhus. En kille och en tjej hoppade in i sin bil bredvid oss pa gatan. 50 meter senare gick vi forbi bilen igen. Da stannade den precis och paret hoppade ur med en liten balja och gick in i omradets tvattstuga.

DE AKTE 50 METER FOR ATT KOMMA TILL TVATTSTUGAN!!! Man kan inte tro det fast det just hander mitt framfor ogonen. Otroligt!

onsdag 3 juni 2009

Fröken är kannibal

Lillebror ska ju som bekant flytta in i storebrors klass efter sommaren. En av fröknarna väntar barn och innan vi gick på sommarlov så pekade jag på Mrs T:s stora mage och sa att efter sommaren får vi minsann träffa bebisen.

Lillebror som ÄLSKAR bebisar verkade inte särskilt entusiastisk utan svarade bara snabbt:
Han (Mrs T alltså) har en STOR mun. Men inte du mamma.

Lillebror tror nämligen att Mrs T har svalt bebisen!

Är det dags att tala klarspråk med 3-åringen eller ska han få tro att hans nya fröken är kannibal?? Vad tycker ni?

((Hur går det förresten med kannibalen C därhemma, kommer det någon bebis snart?))

måndag 1 juni 2009

Huset fullt

Det blev visst fullt upp. Den nya svenska familjen med det spanska namnet har anlant sedan en vecka. De har tagit in pa pensionatet i kallaren. Jag har fullt upp att visa den nya hemmafrun alla shoppingstallen, favoritmarken, promenadvagar och annat. Hehe. Mysigt!

Det ar jattekul att ha huset fullt men det ar ocksa stundtals man maste sta ut med dubbelt sa manga skrik och gnall... 4 barn som ska lara kanna varandra och testa lite granser.

Det ar alltsa vara vanner sedan tidigare som flyttat hit pa 3 ar och vi ar sa oerhort glada att fa gott sallskap har. Aven om vi har nya vanner har sa ar det speciellt med dem man kanner sedan tidigare.

De bor med oss tills de far sitt hus om ca 2 veckor. Ett hus med fjarrkontroll till den oppna spisen i sovrummet... OJ OJ OJ. Det var knappt de kunde halla sig for skratt nar husagarna stolt visade upp sin tekniska bekvamlighet. Snacka om att det gar for langt ibland.