fredag 30 oktober 2009

Happy Halloween

Idag lämnade jag en häxa och en ninja på skolan.







torsdag 29 oktober 2009

Rekommenderas!

Made in China är inte bara ett skällsord. Inte när det gäller östasiatisk kalligrafi. Om ni är intresserade av det så måste ni kolla in dessa smålektioner från ett museum i närheten av mig...

brushes
ink
characters
ancient form

Själv har jag köpt mig ett set för att prova på Chinese Brush Painting, men det är egentligen tecknen och kalligrafin som jag är mest såld på. En julklapp till mig själv kanske! Nu när jag nästan är klar med alla andra menar jag, haha...

tisdag 27 oktober 2009

110 here I come

Idag visar jag gästerna shopping. Det är outlet som gäller. Själv har jag uppdrag från Sverige på diverse saker i storlek 110 så nu ska här handlas!

söndag 25 oktober 2009

En mindre plötsligt

Så var det bara 5 timmar kvar i tidskillnad mellan oss och Sverige... Ett par veckor iallafall.

fredag 23 oktober 2009

Hemlis!

Vilken tur att jag har en mamma som går på loppis. Som håller utkik efter saker jag vill ha. Som hittar det jag vill ha. Som ringer från loppisen och säger vad hon lagt undan. Som köper objektet ifråga och ställer nånstans på vänt. Tills nästa sommar när vi flyttar hem.

Vilken tur att ni kan hålla en hemlis. Så inte maken får veta vad min mamma och jag håller på med..

torsdag 22 oktober 2009

Fint besök!

De är på väg, tjejerna från Gotland. Svägerskan med lilltjejen. Landar här i huset om ca en timme. Som vi har längtat!

Välkomna!

UPPDATERING:
De är här nu. Lillebror Vilgot ville genast sova med tjejerna i källaren. Men han får vänta minst en natt... Tills dess får lillkusinen låna hans katt.

söndag 18 oktober 2009

PoP i USA

Är det någon här i amerikatt som har tips på skalbyxor till barn i bra kvalitet? Gissar att det blir till att handla online eftersom vi har ganska begränsat med kvalitetsutbud.

När jag kollade runt hittade jag minsann polarn o pyrets amerikanska nätbutik! Jag hade ingen aning om att den fanns. Men tyvärr hade de i princip allt utom just skalbyxor.

Var tvungen att jämföra priser. Deras superduperbra vindtäta fleecejacka kostar 60 dollar (just nu med fri frakt) och hemma i Sverige 445 sek. Typ samma alltså.

Något annat anmärkningsvärt är att på deras svenska sajt kan man köpa o sälja begagnade PoPkläder. Det tycker jag är service för kunderna! Och recycling-tänk som jag gillar. Heja!

lördag 17 oktober 2009

Hederlig Havarti!

Are you sure?

Frågan kommer varje gång!

No slices?

De ser ut som frågetecken.

Och vi som bara köper lite hederlig dansk Havarti ost för att ha på frukostmackan. Utomjording är vad man är när man ber om en hel bit (chunk). Varför göra jobbet själv, kanske de tänker... Jag ler och förklarar att vi har andra vanor, haha.

onsdag 14 oktober 2009

Den stora byggardagen...



Storebror fyller sex år idag!

Eftersom han har fått nummer ett på önskelistan, legogruvan, är det den stora byggardagen idag.

Lillebror är sur och vill också ha massor med paket.

GRATTIS VÅR STOOOORA KILLE ALFRED!!!

tisdag 13 oktober 2009

Utvilade!

Vi är tillbaka på landet efter en vecka i Florida. Vi började med Disneyworld 4 dagar och avslutade med Fort Myers Beach 4 dagar.

Vi hann med av tre av de fyra Disneyparkerna och var rätt mätta på intryck efter dessa dagar. Det var vårt första besök och vi har inte alls varit inställda på att åka dit men bestämde oss hastigt och lustigt att göra det iallafall. Det var kul, bra och imponerande på många sätt men vi är inga hängivna Disneyfans och ett nästa besök får vänta.



Det som imponerade mest på oss stora barn var de fantastiska showerna man kunde se inne i parkerna. Nemo som musical, lilla sjöjungfrun likaså. Otroligt fin scenografi!!! Ingen av killarna visade särskilt stort intresse för att träffa och fotas med Disneykaraktärerna. Men jag envisades med att ta med minstingen på ett par bilder ändå. För sakens skull! Istället var det de lugna åkattraktionerna som var mest uppskattat + och så isglassen! Dvs det som en vanlig nöjespark kan erbjuda...

Hyrbilen styrde mot Fort Myers Beach till ett fantastisk fint läge på Pink Shell Resort som låg på stranden. Vi hade balkong ut mot gulfen de första två nätterna. Det var innan vi blev uppgraderade till en jacuzzisvit med både balkong OCH altan mot gulfen, PLUS en balkong med jacuzzi med utsikt mot bukten...



Vi hade planerat att se Everglades Nationalpark samt att ta en båttur för att komma nära delfiner, men det badkarsvarma vattnet och den vita stranden lurade oss att stanna på plats alla fyra dagar. Stranden på förmiddagen och poolerna på eftermiddagen räckte bra för oss. Vi som inte är vana vid den typen av semester och brukar ha svårt att varva ner fann oss tillrätta med lyxet och värmen. Så det kan gå!

söndag 11 oktober 2009

Jag har ingen aning om

hur man anlägger en trädgård.

Men lillebror vet hur man anlägger en volleyboll-plan. Alltid något...





fredag 9 oktober 2009

I gjuteriet

Grannen och jag lekte lite med betong en dag. Se så fint det blev!


Och enkelt var det. Bara att äta upp en glasstårta och hälla betong i locket.

tisdag 6 oktober 2009

En blå vaddå

Såhär kan de se ut när man får gå loss med rullen och penseln.



Vad tycks?

fredag 2 oktober 2009

Hem ljuva hem



Nu är min mamma på väg hem till vårat hus! Hon fick nycklarna idag...

Nu går jag till brevlådan och postar ett brev hem till oss själva, bara för att se om det kommer fram... Om vi verkligen bor där....

Knack knack

Plötsligt efter middagen dök det upp två tiggare.



Efter att de fått varsin peng gick de vidare till de svenska grannarna vi har.

De kom tillbaka och visade upp sin förtjänst efter besöket hos de andra svenskarna.

För att sedan gå tillbaka till de andra svenskarna och lämnade tillbaka förtjänsten.

Vi fick inte tillbaka något.

Udda tiggare...