onsdag 30 september 2009

Nehej, inget hus idag....

Idag skulle vi fått nycklarna till vårt hus. Vi och vi, men min pappa iallafall.... Men så tyckte banken inte att fullmakten min far har fått för att skriva på köpehandlingarna var helt korrekt formulerad, så igår var jag till posten med en ny fullmakt som skickades med global express-fart mot Stockholm. Imorgon ska pappret vara framme och på fredag istället hoppas vi få nycklarna i handen. Vi och vi, min pappa alltså....

Är det inte sånt här som mäklare ska kunna. Kan man tycka. De har ju haft x antal veckor på sig att studera den där fullmakten de har fått. Kan man verkligen tycka när man tänker efter. När det nu kostar 2,5% av priset att sälja sitt hus.

Tur att inte mäklarna ingår i köpet!

måndag 28 september 2009

Prinsessa portad på WalMart

Det var 5årsmaskerad i lördags och alla killarna åkte dit. Storebror var riddare och lillebror prinsessa. Iallafall tyckte lillebror själv att han var prinsessa med sin rosa tyllkjol, svarta långkalsonger, rosa fjärilsvingar på ryggen och Batman-tshirt. Maken var inte utklädd.

Mamma tyckte lillebror var supersöt. Pappa tyckte lillebror var alldeles för söt för att gå in på WalMart efteråt, så vingarna och kjolen fick vänta i bilen. Jag undrar hur han förklarade det, eftersom riddarutstyrseln fick vara på. Jag måste fråga lillebror...

lördag 26 september 2009

Jag är galen

Nu är jag inne på min tredje hotellreservation för Disneyworld i Florida! Men denna kan inte avbokas, så nu är det slutletat!



Först tyckte jag att jag hittade en kanondeal på hotellet som var rankat nr 1 av 384 på Tripadvisor (vilket för övrigt är en kanonsida för resetips!). Men när jag hittade ett hotell som låg på gångavstånd till Disneyområdet och med en frukostdeal till samma pris så avbokade jag Radisson och bokade Hilton. Men idag hittade jag en rum med kylskåp vilket är värt mycket för oss, som ligger lika nära som Hilton, som har en egen vattenlekpark som killarna kommer att älska, med ett rum med utsikt över Disneyområdet så att vi kan se fyrverkerierna från hotellrummet - OCH för 150 dollar billigare än det förra.

Nu är jag supernöjd! Och ska börja leta hotell i Naples, haha...

onsdag 23 september 2009

Mett kellem nich!

Det finns en jättetrevlig tjej från Tunisien som bor här sedan 7 år. Vi lärde känna varann för ett och ett halvt år sedan när vi flyttade hit. Våra barn har gått i samma klass men vi har inte umgåtts så ofta på fritiden. Storebror och hennes son går numera på karate tillsammans två gånger i veckan så vi ses lite oftare igen.

- WOW, Linda, du har varit i mitt land!
Det gick inte att ta miste på att hon var imponerad över att jag en gång varit i Tunisien. Detta var över ett år sedan.

Häromdagen kände jag att det var dags att testa mina språkkunskaper...

Det var nämligen så att då, för över 10 år sedan, när jag var i Tunisien på badsemester lärde jag mig en harang som höll närgångna tunisier på avstånd. Harangen började med Met kellem nich som betyder Prata inte med mig. Det var två meningar till som var ännu lite tydligare och inte alltför artiga.

Hon förstod vad jag sa. Det är ingen överdrift att hon blev paff.
Haha, ibland är det kul att överraska.

tisdag 22 september 2009

Jag är så glad...



...över mina trätyper jag har köpt på e-bay (typ tradera).

Och vad mycket kul man kan ha...

Idag borde jag naturligtvis ha satt ihop GRATTIS! Det är ju min Brors födelsedag. Och Gurra Gs. Puss på er killar! Saknar er.

lördag 19 september 2009

Skyll dig själv!



Såhär går det om man sitter vid datorn för länge. Då får man inte komma ner sen... Så det så.

torsdag 17 september 2009

Tadaaaa!





Det var på håret att någon annan hann skriva ett bud efter mig, men när den personen höll i pennan så meddelades det att auktionen var slut. Tur för mig som nu kan lära mig att laga mat i det här fina förklädet. Sytt av en tjej i föreningen dessutom!!!

Lyxade till mig med ett presentkort på ett spa också. Det blir en fin dagsutflykt för mig någon dag då det ligger en halvtimme bort. Den lilla staden är supermysig men jag har inte tagit mig tid att åka dit så många gånger. Men nu så har jag dessutom en anledning!

Ett annat presentkort lyckades jag vinna också, men det kan jag inte skriva om här eftersommaken tjuvläser ibland... Hehe, men det är inte vad han tror!!! Ingen middag alltså.

Och för er som varit oroliga.... Jag behövde inte skämmas och gå hem med mina kråk-kort utan de fick fina nya ägare. Tack för det!

onsdag 16 september 2009

Auktionsdags!

Förra året köpte jag en antik strykbräda, tre presentkort på klippning och några månaders medlemskap på det lokala gymmet på en så kallad tyst auktion. Mer om den läser ni här.

Imorgon är det dags igen!

I år hade jag gjort iordning några kit med "Kråkan gift tags and postcards" som bidrag i aktionen. Om ingen ropar hem dem får jag skämmas, haha.

Berättar mer senare om vad jag kammar hem i år...

fredag 11 september 2009

Dessa konstiga "matvanor" de har

Igår när jag hämtade lillebror på fritids satt han och åt "snacks". Det ordet vill vi gärna översätta till mellanmål i skolans värld. På dörren in till fritids står det att de serverar "healthy snacks". Att det inte för oss svenskar motsvarar nyttigt mellanmål var förståss ingen nyhet direkt. Men ibland baxnar man!

Lillebror log som en sol och visade vad han åt. Nånting KNALLBLÅTT och fröken sa hurtigt

BLUE JELLO WITH WHIP ON!

Jo man tackar, socker, gelatin, karamellfärg och grädde. Imorgon hämtar jag lillebror lite tidigare, innan mellis!

tisdag 8 september 2009

Loppisfynd

Jag tog med storebror en dag till Antique Mall, en jättestor loppishall fast utan säljare i båsen... Man tar med det man vill köpa till en kassa. Jättebra och spännande att se vad man kan hitta. Storebror hade fem dollar i sin ficka...

Han ville köpa ett gammalt spel som kostade 40 dollar och som jag inte ens vet om det var komplett. Jag försökte förklara det där med prissättningen av gamla saker.

Vissa saker är billiga för att de är gamla och använda. Andra saker är jättedyra för att de är gamla och använda.

Han fattade inte det där. Och när jag tänker efter så gör inte jag heller det.





Hursomhelst hittade han en påse med nån sorts gubbar jag inte vet namnet på och jag hittade det du ser på bilden ovan. Tänkte att det kunde vara ett alternativt dockskåp för lillebror när vi flyttar hem och han får ett mycket mindre rum än nu. Fin va?

fredag 4 september 2009

Hälsning hemifrån



"Såhär såg erat hus ut idag..."

= En hälsning på mailen från världens finaste tjej!

Trevlig helg allesammans!

torsdag 3 september 2009

Vilsen villaägare

Nu har jag ringt lite olika företag och ordnat med diverse abonnemang för huset vi köpt. Tillträde är 1 oktober, men vi flyttar inte själva in där förrän nästa sommar när vi flyttar hem från USA.

El, vatten, sophämtning, försäkring.

Är det något annat en villaägare behöver tänka på?

onsdag 2 september 2009

Grymt sa grisen!

- De här hamburgarna blev ju grymma!!!

Ja, ni som hängt med ett tag förstår att det är maken som berömmer sig själv.

- Ja, men vad bra! Då tar du över matlagningen i veckorna också! Inklusive lunchlådorna varje dag.

Nej, jag är inte alls sur. Bara trött på att koka makaroner. För övrigt spelar det ingen roll vad man dukar fram på bordet för i kör hörs BLÄÄ DET BLIR BAJS IDAG! Kanske ska prova på riktigt nån gång, då kanske huliganerna tröttnar på sin egen humor. Eller vad tror ni?

Trädgårdsbloggen var är du?

Innan sommaren bytte jag till att använda makens rosa dator istället för min ärvda laptop. Sedan kraschade internet på den bärbara och nu är det liksom kört att hitta alla mina favoritlänkar på den...

Och jag som just skulle gå in och kolla bloggen med trädgårdsfantasten som dessutom själv konsultar nyblivna trädgårdsägare som jag.

Ehhh, någon som vet vem jag menar..??

tisdag 1 september 2009

Idrottare som vi är...

Vi provade en ny idrott i helgen. En gammeldags sådan. Yxkastning. Ja, vi lät till och med 3åringen prova. Jag häll andan. Vet ju hur det brukar gå med stenarna han vill kasta i vattnet - de hamnar ofta på ryggen....

Huvaligen, men det gick bra. Ingen fick dock yxan att sätta sig i måltavlan.







Jodå, jag kastade också. Men jag lät ingen annan prova min nya kamera.