fredag 31 juli 2009

PMS-boken

Igår SKREK jag på mina killar. För att de inte lyssnade. Jag trodde visst det skulle hjälpa att höja rösten. Jag, som dagligen säger till storebror att det inte hjälper att han skriker till lillebror eftersom lillebror iallafall inte kommer lyssna.

Suck.

Men nu har jag påbörjat en dagbok. Jag har döpt den till PMS-boken och jag tänkte att det vore ju bra om det gick att hitta lite samband mellan dessa dåliga mammastunder när tålamodet plötsligt tagit en sistaminuten till månen.

Men så läser jag om Skrivarmamma som skriker på sina tjejer så att hon får ont i halsen och så får jag skratta åt någon annans elände en stund. Tack P. Det ÄR tålamodsprövande med en som snart fyller 6 och som bryter ihop för minsta lilla och med en på 3 som börjat demonstrera sin makt. Det är bara att inse att alla tappar tålamodet ibland. PMS är inte hela den enkla sanningen inser jag. Men om dess påverkan är påtaglig eller snarare som en piss i missisippi, det får PMS-boken utvisa.

onsdag 29 juli 2009

Hej Skatteverket

Jag är sjukt avundsjuk på den här bloggen som har ett så snyggt hus att berätta om. Men det är ju samtidigt lite spännande att vara bostadslös. Fast antagligen inte nästa sommar när vi ska flytta hem igen och verkligen behöver nånstans att bo. En adress liksom. Hur gör man annars när man ska folkbokföra sig igen?

- Hej Skatteverket, nu har vi flyttat till Sverige och vill ha möjligheten att få tillbaka SGI, föräldradagar och annat bra att ha.

- Jaha, och vilken adress ska jag skriva er på?

- Adress? Vaddå? My home is wherever I lay my hat. Och för övrigt bor vi på hotell.

Bokstaven S

Som i Sara och Orm....

tisdag 28 juli 2009

Postbekymmer

Ska skicka en body till en av de underbara bebisarna i Sverige. Men vad skriver jag på tulldeklarationen att det är i paketet. "baby body" känns ju inte helt rätt....

lördag 25 juli 2009

Great people

"Really great people make you feel
that you too can become great"

Tyckte det var så bra så jag ville dela det med er.
Fanns i en lyckokaka jag fick på kinesen förra veckan.

fredag 24 juli 2009

Prutt-humor efterlyses!

Jag har fått ärva mycket av min mor.
Min vackra handstil, mina vassa armbågar och en del annat.
Men kunde jag inte fått ärva lite av mammas prutt-humor också!!?
Det hade kanske varit lättare att orka höra killarnas skämt hela dagarna.
Om vi liksom varit på samma nivå...

torsdag 23 juli 2009

ZZzzzzz....

Vi är riktiga sömntutor jag och prinsarna.
Vi sover till halv 10 varje dag.

Nåde den som ringer och väcker oss...

måndag 20 juli 2009

L E D I G

Precis som Helena känner jag mig så LEDIG. Men då kan jag inte annat än undra vad jag varit så upptagen med sista åren?

Jag njuter av mina prinsar och över att ha sommarlov tillsammans med dem. Imorgon bitti när vi vaknar ska vi fortsätta spela Pokemon-yatzy. Lillebror hänger inte med på reglerna men tycker det är kul att kasta tärning och accepterar att vi talar om när han får poäng och inte.

Jag kommer att tänka på när vi spelade Pictionary i vår stuga på Åland för länge länge sedan. Min mormor som låg på soffan och lyssnade på oss undrade plötsligt "Men om alla tecknar vem är det då som gissar?" Hoppas att min mormor sitter och lyssnar på oss imorgon också.

söndag 19 juli 2009

Omlackering någon??



Bilen blev inte alls blå. Inte nånstans. Jag lovar!

lördag 18 juli 2009

Gillar fiskar te??



Det funkade inte när jag var liten heller.

Att fiska med tepåse!

Men det sa jag naturligtvis inte till dessa härliga entusiaster.



De lär väl ge igen på sina barn!

fredag 17 juli 2009

Måste får översättas korrekt?

Lillebror kör en del sköna uttryck som är översättningar från engelska.

Vanligaste frasen är "Du måste inte".

Han menar "You must not" som betyder "Du får inte". Jag tycker hans variant låter mycket trevligare. Kanske inte lika tydlig dock.

torsdag 16 juli 2009

Hrrmmm....

- Vi vill se på TV!!!

- Nej, inte nu.

- Men vi vill se Alfreds Åberg.

- Ja, det går bra!

Man måste väl kunna ändra sig... haha.

måndag 13 juli 2009

Varsågod badkruka där!

Härmed avsäger jag mig titeln som badkruka. Jag har nämligen badat 3 gånger i år. På stranden i vår stora konstgjorda sjö minsann. Poolen på hotellet i Chicago avstod jag, men vaddå man kan väl inte bygga Rom på en dag....

Dessutom ger jag titeln vidare till en av de nya svenskarna här. Nej, nej, hemmafru S är minsann ingen kruka, men hennes man M är. Visserligen vågade han sig i hotellets pool i Chicago, men han doppar gärna inte tårna på stranden. Så han har gott och väl kvalificerat sig.

Varsågod M, härmed ärver du titeln. När du tycker att du badat tillräckligt många gånger kan du ge den vidare. Men aldrig tillbaka. Förstått!?

fredag 10 juli 2009

Biopremiär



Idag var det biopremiär för Lillebror. Vi har inte varit på bio sedan vi flyttade hit. Lillebrors favorit ICE AGE hade världspremiär 1 juli på sin tredje film och idag såg vi den. Sevärd, men de två första är bättre. Tycker jag, vad tycker du?

Här kan du se en preview av filmen.

onsdag 8 juli 2009

Chicago

Tillbaka efter en kort semester i Chicago.
Fantastiskt härlig stad!


Museum of Science & Industry


Bostadshus downtown med egen parkering


By night 4th of July

onsdag 1 juli 2009

Tiny T

Den snabbfotade, snyggsteppande, spontana vanninnan Tiny T ar pa vag hem till Sverige efter att ha bott har tre ar. Det kanns super super super trist!

Tiny T och jag har delat bade dansstudio och tryckaratelje och hon har blivit en fantastsikt god van. Jag har insett att detta med avsked ar en av de jobbiga sidorna med att vara utomlands pa uppdrag. Umganget forandras standigt och det mesta ar bara tillfalligt nar man tanker efter.

Jag kommer sakna dig T! Tack for allt du lart mig. Nar jag flyttar hem sa bokar vi in en tryckar workshop, eller tva...!

Puss!